Buurtzorg

Samen werken aan een zorgzame buurt!

Zilvervogel Reninge heeft zich de voorbije jaren ingezet voor een zorgzame buurt door het organiseren van ‘soep met babbeltjes’ en het openen van het dorpsrestaruant. 

Met het goedgekeurd project Zorgzaam Lo-Reninge wil Zilvervogel Reninge samen met het lokaal bestuur Lo-Reninge, lokale welzijnspartners, NestorPlus, de school, Het havenhuis, lokale zorgactoren en lokale verenigingen inzetten voor een zorgzame buurt in Reninge-Noordschote. 


Een zorgzame buurt is een buurt waar jong en oud samenleven, waar bewoners elkaar kennen en helpen, waar personen en gezinnen met grote en kleine ondersteuningsnoden wonen en waar diensten en voorzieningen toegankelijk en beschikbaar zijn. 
 

Dag van de buur

Kom op vrijdag 20 mei samen met je buren naar Noordschote en Reninge en beleef de gezelligste burenontmoeting van het jaar!

  • We gaan vanaf 10 uur tot 12 uur van start op het Noordschote plein met een gezellig samen zijn. We genieten van een vers tasje soep met live accordeonmuziek. 
  • Vanaf 15uur zijn we op de Dorpplaats in Reninge van de partij. Daar zijn koffie, gebak, een drankje en diverse randactiviteiten voorzien.

 

Er is gratis busvervoer voorzien tussen de twee feestlocatie’s

We voorzien een gratis attentie voor alle aanwezigen. 

Meer info via buurtzorg@zilvervogel.be

Of 057 40 90 90

Bijkomend willen we ook onze expertise opgebouwd binnen Zilvervogel inzet voor ouderen in de buurt zodat zij zo lang als mogelijk thuis kunnen blijven wonen. We zetten dus in op buurtzorg.