Over ons

Over ons

Zilvervogel Reninge behoort tot een groep van woonzorgcentra en assistentiewoningen gevestigd op 3 verschillende locaties in West-Vlaanderen: Reninge, Rekkem en Woumen. In overleg met onze bewoners en bezoekers zoeken we naar passende antwoorden op hun woon- en zorgvragen.

Deel uitmaken van een bruisend dorpsleven

Zilvervogel ligt midden in Reninge. Het dorpsgebeuren is prominent aanwezig en willen we verder uitbreiden. Door ons te engageren en te integreren ontstaan er mooie projecten in samenwerking met de buurtbewoners, de school, de plaatselijke verenigingen, stad Lo-Reninge, regionale partners …. De brug met de buitenwereld proberen we dan ook zo goed als mogelijk te behouden en te onderhouden. De realisatie van het dorpsrestaurant en de bijdrage van de breiclub ‘Gif mo sjette’ aan de beelden- en poëzieroute zijn slechts enkele voorbeelden. 

Kinderdagverblijf De Kinderhaven

Op onze site is er een kinderdagverblijf aanwezig. Het kinderdagverblijf De Kinderhaven is geen onderdeel van Zilvervogel, maar kleinkinderen van onze bewoners kunnen er terecht. Hetzelfde geldt voor Het Havenhuis. Het Havenhuis zorgt voor mensen met zware beperking en mensen met NAH. Het woonzorgcentrum stelt maaltijden en de wasserij ter beschikking en samen maken ze gebruik van een rolstoeltoegankelijke mini bus. 

Vanuit Zilvervogel Reninge luisteren we naar de bewoner. Niet alleen op vlak van individuele noden maar ook naar hun mening over de werking van het woonzorgcentrum. Op regelmatige tijdstippen organiseert Zilvervogel gebruikersraden (voor het hele woonzorgcentrum, voor elke woonvorm en voor het centrum voor dagverzorging). Iedereen is welkom op deze gebruikersraden. Bewoners en hun familieleden worden gevraagd om deel te nemen aan de evaluatiegesprekken binnen PREZO Woonzorg (een kwaliteitssysteem voor woonzorgcentra). In het najaar 2019 organiseert Zilvervogel een tevredenheidsmeting bij elke bewoner. De acties voortvloeiend uit de verschillende overleggen worden beschreven in de bewonerskrant en zijn te lezen in de nieuwsberichten.

Vanuit Zilvervogel vzw worden beleidskaders uitgewerkt

  • Werk maken van kwaliteit doen we elke dag. Het kwaliteitssysteem PREZO ondersteunt Zilvervogel hierin. 
  • Een gezamenlijk ethisch beleid, vrijwilligersbeleid, medewerkersbeleid … zijn enkele voorbeelden van beleidskaders die gezamenlijk werden uitgewerkt. 

Benieuwd naar de beleidskaders? Kom meer te weten over de werking van Zilvervogel vzw.