Woonzorgcentrum

Activiteiten

Een team van medewerkers, vrijwilligers en studenten zorgen voor allerlei leuke activiteiten die het verblijf voor onze bewoners aangenaam maakt. Zilvervogel Reninge heeft een ruim aanbod van activiteiten op maat van de bewoners die op verschillende locaties kan doorgaan.

In de living van elke woonvorm worden dagelijks huishoudelijke taken verricht door de bewoners samen met de medewerkers en vrijwilligers. Het multidisciplinair team beschikt daarnaast over een uitgebreid aanbod aan materiaal o.a. belevingstafel,…

Wie wil kan aansluiten bij

  • het contactkoor De Stem-Band: het koor bestaat uit bewoners met dementie en een familielid/mantelzorger. Maandelijks genieten ze van samen zingen.
  • de kaart- en rummiclub: elke maand organiseren we een gezellige kaartnamiddag in de cafetaria. Er kan ook rummikub gespeeld worden. 
  • de brei- en haakclub 'Gif-mo-sjette"

Wekelijkse wandeling bij mooi weer

Tijdens mooie zomerdagen trekken de bewoners samen met de vrijwilligers en familieleden er op uit tijdens de wekelijkse wandelnamiddag.

Zinvolle daginvulling in de leefruimten

Door de klemtoon te leggen op kleinschaligheid zetten we in op aanwezigheid en zinvolle daginvulling in de leefruimte van de woonvorm.  Sommige activiteiten worden op het moment zelf beslist (bijv. spelen van een gezelschapsspel, samen bezig zijn met de belevenistafel, een wandeling naar aanleiding van mooi weer). Andere activiteiten georganiseerd op de woonvorm worden vooraf gepland (bijv. quiz, Fingerfood, warm avondmaal).

We gaan graag in gesprek om te luisteren hoe jij je daginvulling wenst.  

Onze afgelopen of toekomstige activiteiten bekijken?

Op regelmatige tijdstippen worden activiteiten georganiseerd, ontdek ze op onze activiteitenpagina.