Woonzorgcentrum

Afdelingen

Zilvervogel Reninge is opgedeeld in een open woonvorm en een beschermende woonvorm

De bewoners van de open woonvormen verblijven op:

  • De Wandeling 
  • De Mijmering 1
  • De Mijmering 2

De bewoners van de beschermende woonvorm verblijven op:

  • De Schemering 
  • De Keerkring

Voor wie zijn de open woonvormen?

Ouderen met mobiliteitsproblemen en/of specifieke verpleegkundige zorgnoden zoals intensieve ondersteuning bij wassen, kleden, verplaatsen, eten en/of toiletbezoek kunnen terecht op De Wandeling en De Mijmering. 

Voor wie zijn de beschermende woonvormen?

De Schemering is een beschermende eenheid voor personen met vergevorderde dementie die nood hebben aan een aangepaste omgeving om in alle rust en bescherming te kunnen leven. De Schemering vormt samen met De Keerkring een beschermende woonvorm. Verspreid over de woonvorm zijn verschillende gezellige zithoeken. De bewoners hebben zicht op de binnentuinen. In De Keerkring wonen en leven bewoners die door een chronische psychische kwetsbaarheid nood hebben aan permanente zorg en gestructureerde begeleiding.

Binnen al onze woonvormen willen wij een huiselijke, comfortabel en warme sfeer creëren. We merken dat het aanhouden van een ‘gewoon’ levensritme en het onderhouden van huiselijke gewoonten bijdraagt tot het welzijn van onze bewoners. Elke woonvorm beschikt over een badkamer aangepast aan de noden van de bewoners. Elke woonvorm is dan ook uitgerust met een living waar individuele activiteiten en groepsactiviteiten georganiseerd worden. 

Zilvervogel houdt rekening met de noden en de levensomstandigheden van zijn bewoners, zodat zij met een veilig gevoel, op hun gemak en in alle rust bij ons kunnen vertoeven!