Woonzorgcentrum

Woonvormen

Zilvervogel Reninge is opgedeeld in een open woonvorm en een beschermde woonvorm

De bewoners van de open woonvormen verblijven op:

  • De Reningebroek (nieuwbouw)
  • De Braamakker (nieuwbouw)
  • De  Elzenakker (nieuwbouw)
  • De Landgraaf (bestaand gebouw - mogelijkheid van kamers voor koppels)
  • Het Blommenbos (bestaand gebouw)

De bewoners van de beschermde woonvorm verblijven op:

  • Het Hofland (nieuwbouw)

Voor wie zijn de open woonvormen?

Ouderen met mobiliteitsproblemen en/of specifieke verpleegkundige zorgnoden zoals intensieve ondersteuning bij wassen, kleden, verplaatsen, eten en/of toiletbezoek kunnen terecht op de verschillende woonvormen. Bewoners kunnen kiezen om te wonen in de nieuwbouw met zijn vergezichten, eigen individuele badkamer en binnentuinen. Bewoners kunnen ook opteren voor de bestaande gebouwen nl. in de woonvorm de Landgraaf. In de Landgraaf situeren zich de kamers voor de koppels.   

In Het Blommenbos wonen en leven bewoners die door een chronische psychische kwetsbaarheid nood hebben aan permanente zorg en gestructureerde begeleiding. Het Blommenbos is gesitueerd in het opgefrist en uitgerust bestaand gebouw op het gelijkvloers met een ruime living en uitzicht op binnentuinen en de omliggende tuinen. 

Voor wie is de beschermde woonvorm?

Het Hofland is een beschermende eenheid voor personen met vergevorderde dementie die nood hebben aan een aangepaste omgeving om in alle rust en bescherming te kunnen leven. De eenheid bevindt zich op de bovenste verdieping van de nieuwbouw waardoor bewoners kunnen genieten van de prachtige vergezichten van Reninge en zijn omgeving. 

Binnen al onze woonvormen willen wij een huiselijke, comfortabel en warme sfeer creëren. We merken dat het aanhouden van een ‘eigen’ levensritme en het onderhouden van huiselijke gewoonten bijdraagt tot het welzijn van onze bewoners. Elke woonvorm beschikt over een badkamer aangepast aan de noden van de bewoners. Elke woonvorm is dan ook uitgerust met een living waar individuele activiteiten en groepsactiviteiten georganiseerd worden. 

Zilvervogel houdt rekening met de noden en de levensomstandigheden van zijn bewoners, zodat zij met een veilig gevoel, op hun gemak en in alle rust bij ons kunnen vertoeven!